miércoles, 13 de enero de 2010

Respon les preguntes

1) Quins fets van provocar la caiguda de la monarquia?

Sota la Constitució de 1791, França funcionaria com una monarquia constitucional. El rei havia de compartir el seu poder amb l'Assemblea ja que el poble volia modificar els drets i les lleis, i instaurar una monarquia constitucional, però encara mantenia el poder de vet i la potestat d'elegir els seus ministres

dues potències absolutistes europees, Àustria i Prússia, es van disposar a envair la França revolucionària, el que va fer que el poble francès es convertís en un exèrcit nacional, disposat a defensar ia difondre el nou ordre revolucionari per tot Europa. Durant la guerra, la llibertat d'expressió va permetre que el poble manifestés la seva hostilitat cap a la reina Maria Antonieta (anomenada la "austríaca" per ser filla d'un emperador d'aquell país i "Madame Dèficit" per la despesa que representava a l'Estat, que no era més gran que la majoria dels cortesans) i contra Lluís XVI, que gairebé sempre es negava a signar lleis proposades per l'Assemblea Legislativa.



2) Quines van ser les reformes principals de l’etapa jacobina?
Com es va acabar i per què?

Els jacobins constituïen l'ala radical de la revolució, en oposició als més moderats girondins. Pel lloc que van ocupar a l'Assemblea Nacional (el més alt de la tribuna esquerra) també se'ls va designar amb el nom de "muntanyencs".

Van desplaçar als girondins del poder el juny de 1793 i en gran mesura van ser els responsables de l'execució del rei Lluís XVI. El juliol de 1794 (Thermidor o "càlid") un cop d'estat protagonitzat pels sectors més moderats (la "Plana") de la revolució va acabar amb el govern jacobí, posant fi a l'etapa anomenada "Règim de Terror", en al.lusió al gran nombre d'execucions portades a terme sota el lideratge dels més exaltats



Treballa amb el mapa:




1) Quins esdeveniments van fer possible l’arribada de Napoleó al
poder?


La nova Constitució va trobar l'oposició de grups monàrquics i jacobins. Hi va haver diferents revoltes que van ser reprimides per l'exèrcit, la qual cosa va motivar que el general Napoleó Bonaparte, retornat de la seva campanya a Egipte, donés el 9 novembre 1799 un cop d'estat (18 de Brumari) instal • lant el Consolat.


2) Digues sobre quins països actuals s’estenia l’Imperi napoleò-
nic. Quins països n’eren dependents i controlats per França?


-Suïsa (dependent i controlat)


-Vabiera


-Vestfalia


-Nápoles (dependent i controlat)


-Badén


-Lubeck hamburgo


-Turin


-Florencia


-Colonia Maguncia


-Wijktemberg


-Regne d'Itàlia (dependent i controlat)



3) Quins Estats independents de Fança van passar a ser aliats de Napoleó?


Prusia i l'imperi Austriac.



4)Quins van ser els únics territoris no ocupats l'any 1811? On es va produir la revolta més important contra Napoleó?

(NO HE TINGUT TEMPS D'ACAVAR-HO)

No hay comentarios:

Publicar un comentario